Novi Sad
28.11.2017.
11:09 > 11:21
Protestna šetnja radnika novosadskih pošta u znak revolta zbog suspenzije 47 radnika ovog preduzeća, održaće se u utorak, 5. decembra .
  • Savetnik u pošti

    28.11.2017 19:42
    Osuđujemo ovakav vid ponašanja pojedinih kolega u pošti. Blokirati RPLC i naneti direktnu štetu preduzecu, šta ste vi revolucionari? Borci za ljudska i manjiska prava? Pa ovaku banju od firme nećete naći rad od 10-13h! Cenim da više od 20 ljudi nece biti 5. decembra! Pozivam rukovodstvo da poštuje radno vreme 7:30-15:30 za sve zaposlene!
  • 1.maj

    28.11.2017 19:41
    Milana, ja
    Znači radnici (poštari) koji ukazuju na sve moguće nezakonitosti i malverzacije su ti koji ruše preduzeće i rade za nečije interese?
    Kakva bezočna zamena teza.
    Pa nadležne institucije, da postoje, odavno bi preispitali zakonitost poslovanja svih onih koje branite.
    Milana, Vaš komentar je zaista jadan.

    A Vi koji se potpisujete sa "ja" ne vredi ni komentarisati. Vama nije problem korupcija, nepoštovanje zakona, medijski mrak, rijaliti programi, vršnjačko nasilje, pljačka radnika i penzionera, kriminal i svakodnevna ubistva na ulicama pa i u blizini škola, bogaćenje pojedinaca, namešteni tenderi i slično, već su problem oni koji se bore za svoja prava!
    Uostalom, antiprivatnik je to već objasnio.

    Dakle, puna podrška poštarima i svima onima koji ustanu u odbrani prava na rad i prava na dostojanstven život!

    SLOBODA, JEDNAKOST, BRATSTVO!
  • Antiprivatnik

    28.11.2017 18:33
    za 1.maj, privatnik i sl.
    Prvo i pre svega, kako vas nije sramota da sve radnike svih javnih službi i preduzeća nazivate neradnicima i parazitima koji su na vašoj grbači? To što neko ne radi 10+ sati kod privatnika za siću ne znači da je parazit i na vašoj grbači. Kako ga vi izdržavate? Koji vi to porez plaćate od te siće? A svima biste podelili otkaze. Pa kad dođe do toga, koji učitelj ili nastavnik će da uči vaše dete? Koji će vas lekar lečiti? Privatni možda? E pa nemate vi tih para gospodo, da plaćate privatne škole, lekare i sl. Koja će vas policija i vojska čuvati? Ili će svako ko ima para da plati, imati svoju vojsku, pa se lepo kao u srednjem veku klati međusobno. Ko će vam đubre nositi, prati ulice, raditi sve ono što sve druge JAVNE službe rade po svetu? Ko će vam isplaćivati penzije, privatni fondovi možda? A ako privatni fond propadne, šta će biti sa vašim parama?

    Posebna je priča to što vi nemate kičmu da se suprotstavite nepravdi, već je otvoreno podržavate pod maksimom "Ako je meni loše, neka ovom drugom bude gore".
  • Milana

    28.11.2017 17:58
    Prepoznatljiva matrica
    Srba poštar je u pravu.
    Sve što je napisao ukazuje na prepoznatljivu matricu uništavanja nekog preduzeća za interes neke druge, privatne kompanije. Sada je na redu Pošta, sutra možda neka druga uspešna firma na koju je neko "bacio oko". Sramotno je samo to što ovi suspendovani saboteri učestvuju u uništavanju firme čiji hleb jedu.
  • Toma postar

    28.11.2017 17:52
    Ja sam prijavio
    Ja sam ga licno prijavio u skladu sa svim zakonskim obavezama i normama. Uredno prijavljen i zaveden pod datasnjim datumom u sup- ns i policijskoj ispostavi stari grad pod cijom nadleznosti pripadamo i kretacemo se. Prvo i osnovno je da je ovo antipoliticki ili stranacki skup te ce svi koji budu na bilo koji nacin pokusali da umesaju nesto od toga biti zamoljeni da se udalje od strane redarske sluzbe. Mi samo pokusavamo da jednim radnickim protestom izborimo nasa osnovna prava. Ko razume i podrzi HVALA ko ne neka se zapita zasto
  • Suporter poštara

    28.11.2017 17:27
    Iskreno
    Kada bi ste videli snimak bebe od 2 godine, koja ručicom grabi sredinu iz vekne hleba, jer je gladna i taj hleb je trenutno jedino što ima u kući - ne bi ste pisali nije vam fazon i mislili o svojim pošiljkama i ugodnosti svoje guze. Otac te bebe pošteno radi svoj posao.
    Za razliku od EU, neko smatra da njegov rad u Srbiji vredi malo više od onoga što golubovi ostavljaju na prozoru.
    Čekam 10-tak paketa i baš me briga da li će stići i kada će stići.
    Može biti samo narušen ugled Srbije, a pitanje je da li ga je i bilo.
    Ništa neću izgubiti, po rešenja idem sam u odgovarajuće službe, a vi što tako napadate poštare zaslužujete sve što će vam se desiti u budućnosti, kada dođe red na vaše plate.
  • Biba

    28.11.2017 17:09
    Ejjjjjj
    IMA privatnih firmi koja Daje vece plate nego u JP prestanite kukati kako je kod privatnika otvori ti neku firmu pa vidi Kad nebi bilo JP nema ni vode strujee smece stoji Racune nemozes.platiti it'd pozivcanite u banci sa brojem za koliko stizes na red toloko za sad
  • Ja

    28.11.2017 17:02
    A zašto 5. decembra?

    Zašto niste izišli još prošle nedelje kad su vam suspendovali kolege? Blokirate ceo grad pa nek se znoje i ti vaši "sindikalci" i vlast.

    Ovako čekate - šta? Dan republike? Platu? Šta???????

    Nema N I K A K V E solidarnosti među radnicima! Samo se svoje dupe čuva za današnji dan. A već sutra će i drugi da ostani bez posla.
  • ja

    28.11.2017 16:50
    1.maj
    Да се отпусти 400.000 паразита остали би ваљда радили а не да их ми финансирамо да не раде...Треба један рез и да се отписти толико да би држава функционисала.Те нерадмнике и рак рану ове државе треба отпустити.немате право да изједначавает те нераднике у државној служби и нас код приватника ...они су нерадници на грбачи свих нас ЗАТО СВИМА КОЈИ ШТРАЈКУЈУ ТРЕБА ДАТИ ОТКАЗ И ТАМАН СЕ РЕШИТИ ВИШКА
  • 1.maj

    28.11.2017 16:22
    ja
    Dosta više te izlizane priče o "parazitima" u javnom sektoru i "jadnicima" u privatnom. To je kao i podela na patriote i strane plaćenike.
    Dokle ćemo se praviti da ne vidimo da je dogorelo do nokata?
    Solidarišimo se sa poštarima kao i sa svima onima koji rade kod privatnika, a koji se organizuju i zatraže podršku.
    Što se sindikata tiče, više puta sam istakao da korumpirane vrhuške treba smeniti i povezivanje među obespravljenim radnicima postaviti na novim osnovama sa novim ljudima.
    Energiju treba usmeravati ka udruživanju i pomaganju, a ne međusobnom optuživanju.

    SLOBODA, JEDNAKOST, BRATSTVO!
  • futog

    28.11.2017 16:19
    eee
    Nista od vase setnje!!! Niste slozni!
  • ja

    28.11.2017 15:16
    privatnik
    Dati otkaz tim parazitima pa nek idu kod privatnika pa neka pokusaju strajkovati dobice otkaz bez ikakvog protesta.Inace ja sam da izade radnici koji rade kod privatnika i da bude protest protiv tih i slicnih parazita koji rade u drzavnim sluzbama
  • Nik

    28.11.2017 14:25
    Шта радите, бре?
    Послао сам пошту 3 Новембра и још није стигла у Нови Сад! Није вам фазон!
  • kentaur

    28.11.2017 13:58
    srba postar
    Slusajte ga ! On zna. Ostali-TAJAC !
  • Nervirach

    28.11.2017 13:58
    Podrzavam. Od necega treba poceti. Pljuvali ste klince proletos zato evo prilikeda se iskupite.
  • Mirko Pavlović

    28.11.2017 12:59
    OTPUŠTANJE U VPŠ
    Treba videti ovako se ponaša direktorica Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, Otpustila je profesore pod “tehnološki višak”, a zaposlila je 24 za godinu dana novih uprkos zabrani zapošljavanja u javnom sektoru. Pre neki dan je kupila novi službeni auto, a kaže da je Škola 12 mil. dinara u gubitku za prvih 6 meseci. Dozvoljava profesorima da dolaze jedanput nedeljno za 80000 din. mesečne plate. ZAŠTO NOVINARI OVO NE ISPITAJU?
  • srba postar

    28.11.2017 12:48
    Zasto ste SABOTIRALI dostavu Post Ekspres posiljaka BLOKADOM GPC Zemun?

    Da li su KONKURENTSKE firme koje vrse dostavu od vrata do vrata PROFITIRALE od vase SABOTAZE? Koliko je komitenata preslo kod KONKURENTSKIH firmi zbog vase SABOTAZE? Da li je neka od KONKURENTSKIH firmi nesto platila Ljubisavu Orbovicu predsedniku SAMOSTALNOG sindikata za ovu "uslugu"? Da li vam SAMOSTALNI sindikat POMAZE kao sto je POMOGAO radnicima GOSA i TERMOELEKTRO?

    Da li je moguce povecanje plata za 10% bez povecanja cena postanskih usluga? Koliko sam ja racunao, to nije moguce, bili bi u gubitku oko milijardu dinara.
  • posmatrac

    28.11.2017 12:35
    bezobrazluk
    Do kada će se sva politicka sibicarenja u kadrovanju, svi poslovni promasaji, sva poslovna nekultura lomiti na leđima radnika? Pitam se ima li kraja ili bar neke granice ovom drzavnom bezobrazluku? Ali znajte; od straha postovan, na kraju ispljuvan.
  • Pera

    28.11.2017 12:22
    Gledaćemo Farmu?
    "Kada su došli po poštare..."
    Ko ne prepoznaje ovaj deo, nema obavezu da učestvuje i pomogne ljudima koji nam svakog dana donose poštu.
    Ništa se danas drugačije ne događa, osim što je još gore i što će mehanizmi kontrole mozgova biti još prefinjeniji i otrovniji.
    Ali... da ostavim za one mlađe...

    PRVO SU DOŠLI

    Kada su nacisti došli po komuniste,
    ja sam ćutao;
    jer nisam bio komunista.

    Kada su zatvorili socijaldemokrate,
    ja sam ćutao;
    jer nisam bio socijaldemokrata.

    Kada su došli po sindikalce,
    ja se nisam pobunio;
    jer nisam bio sindikalac.

    Kada su došli po mene,
    nije preostao niko da se pobuni.
  • rade

    28.11.2017 12:20
    Protestovali ili ne, ovi na vlasti ce vas sve izgaziti, i to do kraja! Trazili ste, uzivajte!
  • КЕНТАУР

    28.11.2017 12:13
    ЈАВНИ СКУП ?
    Ако је уредно пријављен. можда и дођем. Ко га је
    пријавио ?Шта ако се прикључе неки провокатори ?
    ( Жене у црном, Анархосиндикалисти, Строј, Млада Војводина...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna